Harnas VolunTourist

Heihei!

Bare et lite livstegn fra meg. Her på Harnas er alt strålende, selvfølgelig! Så langt har dagene bestått av mye food prep, og jeg er samme gruppe som i fjor, Snoobab!

Veldig mye har forandret seg her, småting som at vi spiser frokost og lunsj i Volunteer Villagen i stedet for "at the Lapa", det er noen nye tradisjoner som at de som reiser kjøper gaver (som regel mat og godteri) og sender med tilbake til de som er igjen, og at hver uke finner de på en stor spøk for newbiesene som kommer. Det er også mange innhegninger som har blitt fjernet og forandret seg, og bare masse småting om hvordan hele gården blir drevet. Men det er fortsatt samme Harnas :-)

Dyrene til Snoobab har også forandret seg, vi har ikke lenger bavianene (snufs) og vervetapene, men alle kattene, musene og rottene, marekattene, gjessene, Audrey den blinde vervetapen, eselet Millah, strutsene og tre ville ørkengauper (caracals) et godt stykke unna. Hvis jeg husker alle. Så vår gruppe har egentlig nesten bare kjedelige dyr, men til gjengjeld er vi alltid ferdig først og får da masse fritid til å være med dyrene eller hjelpe andre grupper med å mate andre dyr. Noe som er godt, for i fjor var vi alltid ferdig sist!

I dag er første dagen jeg ikke gjør food prep, og jeg har vært på baby caracal walk i stedet. Noe som var moro, men også veldig skummelt fordi de forsvinner for deg. Plutselig tok en av i full fart et par hundre meter over gresset og rett inn i bushen, men heldigvis fant vi den igjen. Mini heart attack right there! 

Jeg koser meg i hvert fall kjempemasse! Alle newbiesene er veldig morsomme og koselige, og vi og de fleste andre sitter rundt bålet til langt på natt hver kveld (der langt på natt betyr seinest 22.30) 

Noe som minner meg på:  

Hvis du løper i mørket uten lommelykt er det stor sjanse for at du ender opp slik :-) I Namibia angriper tornene deg overalt du går.
 

Meg og Atheno, en gepard "tenåring" på ca ett år.
 

Et lite big cat-bildedryss!

 

I morgen reiser jeg til en uke til Etosha på en slags safari-research-tur, deretter drar jeg rett til Vergenoeg for å ha en uke i Namibørkenen! Det kommer til å bli så utrolig spennende, jeg gleder meg masse til å se mer av Namibia. Men det er også veldig trist, siden det betyr at jeg får kun to uker her på Harnas gård og med nærkontakt med alle dyrene. Men jeg klarte ikke å si nei, og siden jeg har vært her seks uker før så blir det gøy å oppleve mer.  

Jeg har ikke internett i Etosha, men jeg tror jeg har det i Vergenoeg. Så kanskje dere hører fra meg om litt over en uke! Her står i hvert fall alt kjempebra til, håper alle hjemme har det like fint!
tomorrow I'll be in Africa!!

Hei og hopp!

Beklager at det har vært litt stille på denne fronten, jeg har bare vært veldig opptatt med å ha sommerferie, rett og slett. Regner med at ingen sitter inne i ferien og leser blogger, uansett ;-)

Jeg har fortsatt masse bilder fra Roma jeg har lyst til å vise dere, men det får vi ta til høsten. Haha!

Et lite bildedryss (Rockydryss) fra en overnatting på hytta med verdens beste gutter. Rocky fikk seg til og med kjæreste! En fin frøken ved navn Daisy.

Tilbake til overskriften - i dag reiser jeg til Afrika! Endeliiiig, tilbake til mitt kjære Harnas  I fire hele uker! (Som egentlig er alt for lite.) 

Derfor kan det bli ei god stund til det skjer noe her inne, men skal prøve å blogge litt fra hverdagen min i Namibia, slik som i fjor. Men i fjor klarte jeg seks innlegg på seks uker, så ikke ha så høye forhåpninger :-)

Forskjellen i år er at jeg reiser helt alene, noe som blir veldig trist (TONJE DU SKULLE VÆRT MED!!!) og også veldig spennende. Da er det jo veldig lett å bli kjent med nye folk! Jeg lander i hvert fall Namibia i morgen klokken to, sover en natt på et hostel, før vi drar ut til Harnas gård på fredag morgen. 

Åh, hver gang jeg tenker på at om to dager er jeg på Harnas, kiler det i magen som om jeg kjører i en superbratt bakke i en berg- og dalbane! Hihi. Kan ikke tro at jeg virkelig skal tilbake!! Tilbake til å sove i en hytte på savannen, våkne til løvebrøl, kalde dusjer et par ganger i uka, skitt og møkk og hardt arbeid, bavianene, gepardene, det å få jobbe tett med afrikanske dyr hver eneste dag. Å føle at du gjør en forskjell. Jeg er så utrolig heldig!

Nå må jeg pakke ferdig! Så snakkes vi (forhåpentligvis) i Afrika. 
Nyt resten av sommeren!
when in Rome 

hits