reorganizing

 

Rakk nok ikke å legge ut noen bilder fra Roma i dag, men jeg hadde heller ikke trodd det. Så treig som jeg er, har ikke engang begynt å pakke om kofferten min... Skal i stedet prøve å legge ut noen den uka jeg har hjemme mellom Tyrkia og Namibia! 

 

Turen har i hvert fall vært superfin, Roma er en veldig spennende by. Vil helt klart tilbake!

 

 

Nå må jeg starte å omorganisere kofferten min her, ut med lange skjørt og søte bluser og inn med bikinier og slaskete singletter som er behagelige å bruke ute på byen i varmen. Reiser om fire timer, hurra!

 

 

Takk for alle fine ord dere legger igjen :-)
buongiorno

Heihå!

Hurra for gratis nett hos nabohotellet! Tenkte bare å legge ut et par mobilbilder fra Roma, nå er det siste kvelden vi er her. Roma er VARMT! Tror aldri jeg har svettet så mye før! Jesus. Men det er en helt fantastisk by.

Noe av det vi har gjort i Roma:

 

Sett Petersplassen

 

Ruslet rundt i vakre omgivelser

 

Spist på søte, små fortauskafeer i søte, små smug og gater

 

Spist altfor mye aaaltfor god mat og drukket masse god vin

 

Sett Trevifontenen (og glemt å kaste mynt i, men planlegger å være så wild å dra tilbake til Roma allikevel)

 

Tatt en god del bilder (kremt)

 

Drukket god kaffe

 

Og fått tilhørende melkekaffebart

 

Sett mange spennende ruiner

 

... Og fine kirker

 

Spist hjemmelagd pasta (<3)

 

Hilst på en koselig katt

 

Sett bra ut under inspeksjon på om man ser bra ut (og det var altså ironi)

 

Spist iiiiis

 

Sett Colosseum

 

Vært inne i Colosseum

 

Spist pizza laget på ekte, italiensk vis

 

Blitt møkkete på beina

 

Fortært en farlig god dessert

 

Fått en awesome skille etter veska

 

Awesome veskeskille #2

 

Spist ENDA mer italiensk is!Dette er bare bilder fra mobilen min altså, og har ikke akkurat tatt så veldig mange av det vi har gjort med den. Men det har i hvert fall vært en super tur!

Skal prøve å rekke å legge ut noen på lørdag, men tviler egentlig på at jeg får tid. Hvis ikke snakkes vi om litt over ei uke! :-)

Nå skal jeg ut og spise min siste italienske middag! (Maten her er så SYKT god!!) Ciao!


ps - digger at bildene blir lasta opp i 400px når man mobilblogger
ciao!!

 

 

I natt drar jeg til Roma!! Iiiiiiih, gleder meg! Skal spise deilig italiensk mat, føle meg fin i søte sommerklær, se steder jeg har hatt lyst til å se hele livet, drikke gode drinker og god vin, fotografere masse, spise så mye italiensk is at jeg sprekker... Bare kose meg, rett og slett.

 

Jeg kommer hjem fra Roma fredag kveld, og da har jeg en dag hjemme til å pakke om før jeg drar en uke til Tyrkia. Det er altså ei stund til dere hører fra meg igjen! Deretter er jeg hjemme ei uke, før jeg drar til - wait for iiiit.... Namibia og HARNAS!! 

 

 

Håper dere ikke glemmer helt av meg i mellomtiden, hehe :-)Fra Milano i fjor

 

 

Ha en fantastisk sommer, alle sammen 

 

 

ps - tusen takk for alle fine kommentarer på forrige innlegg! Jeg har ikke hatt tid til å kommentere tilbake som jeg pleier, men har lest og setter veldig pris på hver og én fordet!
daydream believer

Sommer 
how to properly enjoy a warm summer day


 

 

1. Slice up a watermelon, make ice tea

 

2. Take a blanket out in the sun

 

3. Lie down on the blanket, preferably wearing a floral summer dress and cute shades

 

4. Share the watermelon with your best friend

 

5. Enjoy together

 

6. Repeat
more macro
who knew that flower petals sparkle?
drawing: livingdoll

I did a drawing of Livingdoll ages ago. I was quite happy with it, being my first time doing this kind of drawing and all (with ProMarker pens), until I f***** up her face. Oh well :-)

 

 

 

 

The sketch looks better than the end result, haha. At least you can sort of recognize her face in that one. 

 

Image and video hosting by TinyPic

 

(Never mind that I don't have the right colors. And that they look a bit odd and grainy since it's a .gif-picture. And that I took photos of the drawings with a crappy camera in crappy light, and that they're a bit bent.) Excuses, excuses... ;-)
don't think i long for winter 

 

 

... it's just that I miss playing in the snow
photos of raindropsSome very old raindrop photos. Just to celebrate the great weather and all ...
yet another flowery post

  


the diana camera

Etter forrige innlegg var det flere som spurte meg om jeg kunne skrive litt om mitt Dianakamera, og det kan jeg jo selvsagt. Dette er et analogt plastikkamera som for første gang så dagens lys på 60-tallet. Det bruker 120-film som gir kvadratiske bilder, enten 16 bilder med størrelse 4,2 cm x 4,2 cm, eller 12 bilder med størrelse 6 cm x 6 cm. 

 

Kameraet jeg har heter Diana F+ Dreamer Edition, er mintgrønt og kun å få kjøpt på Urban Outfitters. Jeg kjøpte mitt i London. Men de andre versjonene er å få kjøpt mange steder, f.eks. på eBay, Kaffebrus, DropzKipekee (takk til Cahrine for tips) eller Lomography. Det er så utrolig mange kule å velge mellom! På sistnevnte side har jeg kjøpt mye av mitt tilbehør og mange filmer, og det er jeg veldig fornøyd med. 

 

 

Først og fremst må jeg bare si at dette er en dyr hobby å ha. Det er dyrt å kjøpe både kamera og filmer (eller, du finner vel kanskje veldig billige filmer på eBay. Har ærlig talt ikke sjekket det ut), i tillegg til masse ekstrautstyr hvis du vil ha det. Men den aller største utgiften er fremkallinga! Sånn jeg har forstått det er det ikke mange som fremkaller 120-filmer lenger, og det koster mye. Jeg har fort kommet opp i en 1000-lapp for noen ruller... Det billigste alternativet, hvert fall hos min lokale fotobutikk, er å fremkalle og scanne det inn på en CD, for deretter å sende inn de filene til noen andre for å få det på papir, om du vil det. Så så langt har jeg mine bilder kun på Macen.

 

Men - det er veldig moro å bruke! Med dette kameraet må du virkelig forvente det uforventede. Ikke tro du blir fornøyd med de første filmene! Det er nok maaange bilder der som ikke er brukbare i det hele tatt. Jeg er vel egentlig aldri helt fornøyd med noen av filmene mine, men det er det jeg synes er moro med det. Alt er rett og slett så random og sært. Stygt og pent på samme tid.

 

 

Utvaskede, duse farger eller sterke farger med store kontraster, tilfeldig vignettering, filmen skinner gjennom, drømmeaktig, vintage, mykt fokus. Så mange variasjoner.

Real life Instagram, lissom ;-)

 


 

Litt kjappe fakta

 

 Dianakameraene har to lukkerhastigheter - N for normale bilder på dagtid med godt lys, og B for ubegrenset lukkerhastighet - så lenge du holder nede utløseren.

 

 Du bestemmer selv hvor mye du vil avansere filmen etter hver eksponering, noe som gir veldig mange muligheter - f.eks. panorama eller dobbelteksponeringer.

 

♥ Du kan ta pinholebilder, der du fjerner linsen og tar bilder med superlang lukkerhastighet. Har ikke prøvd dette selv, så jeg vet ikke helt hvordan det funker. 

 

♥ Det er masse ekstrautstyr å kjøpe, f.eks. Canon- eller Nikon-adapter! Så du kan faktisk bruke dine egne speilrefleksobjektiv.

 

♥ Det finnes en instant back man kan kjøpe og feste på kameraet, så du får polaroidbilder fremkalt med en gang. 

 

♥ Den finnes i et miniformat, Diana F+ Mini som bruker 35mm film. 

 

♥ Den har blitz du kan kjøpe i tillegg (følger med i noen pakker). 

 

  

 

Mine topp 10 tips

Ting jeg selv synes er smart å tenke på når man bruker Diana.

 

 

# 1. Lær deg instillingene

 

Lær deg når du skal bruke N og B og hvor mye lys du skal slippe inn. Du har tre blenderåpninger å velge mellom, sol, delvis skyet eller overskyet. Så dette velger du rett og slett utifra lysforholdene du er i. Husk også å stille inn på hvor langt unna motivet er slik at fokuset blir riktig, 1 meter, 4 meter eller over 4 meter (om jeg husker riktig). Jeg klusset mye med dette i starten, noe som ga et dårlig resultat. 

 

 

# 2. Vær nøye når du setter inn filmen

 

Dette synes jeg selv er ganske vanskelig. Det er viktig å prøve å få det så stramt som mulig, ellers blir den ferdige filmen slakk og større enn selve spolen. Så når du tar ut filmen av kameraet slipper det da inn lys og det blir lyslekkasjer på bildene. Lyslekkasjer kan være kult, det, men det kan også bli for mye av det gode. Jeg har det på mange av mine bilder. Hvis du ikke får til å sette inn filmen første gangen, bare ta den ut igjen, rull den stramt opp igjen og prøv på nytt. Gjør det helst et sted med dempet lys, bare for å være på den sikre siden. Søk opp tutorials på YouTube, det syntes jeg selv var veldig hjelpsomt.

 

 

# 3. Ta med kameraet overalt

 

Det er det som er morsomt, å fange hverdagslige øyeblikk på film. Dessuten vet du aldri når du får sjansen til å ta et bra bilde, og da er det surt om kameraet ligger igjen hjemme.

  

# 4. Test ut forskjellige filmer

 

Det finnes masse forskjellige Lomographyfilmer som gir forskjellige effekter. Redscale, svarthvitt etcetc. Nå har ikke jeg hatt de beste erfaringene med redscalefilm, mange bilder har blitt supermørke og helt ubrukelige. Vet ikke om det er hvordan jeg har tatt bildet, filmen eller de som fremkaller. Men når det går bra, blir det jo et kult resultat.

 

  

# 5. Finn inspirasjon i lyset

 

Dette gjelder fotografering generelt. Jeg prøver alltid å se etter spennende lys, hvor det faller, hva slags effekter det gir og hvordan det påvirker motivet. 

  

# 6. Bruk blitz 

 

Det er lurt å skaffe seg en blitz, slik at du enkelt kan ta bilder innendørs i dårlig lys. Det følger også med "filtere" i mange farger, som du kan sette utenpå pæra for forskjellige fargeeffekter (f.eks har jeg brukt blått på bildet av Rocky).

  

# 7. Sikt høyt

 

På Dianakameraene er ikke det du ser gjennom søkeren det samme som linsa tar bilde av, slik som på et speilreflekskamera. Søkeren ligger litt høyere opp, så hvis du er usikker - sikt heller litt for høyt enn litt for lavt. Ellers kan det hende motivet blir litt kuttet av. Men igjen, det er jo nettopp denne usikkerheten som er morsom med et Dianakamera. 

 

 

 

# 8. Fotografer i spennende vinkler

 

Dette gjelder jo også fotografering generelt. Prøv å gjøre bildet litt mer interessant ved å fotografere i forskjellige vinkler. Rett på kan det fort bli litt kjedelig (jada, jeg vet at mange av mine bilder er sånn. Haha). Ta nedenfra og opp, ovenfra og ned, kanskje er du litt wild og tar bilde uten å i det hele tatt se gjennom søkeren ;-) Bruk fantasien, rett og slett!

  

# 9. Dobbelteksponer

 

Dianakameraene er fantastiske til å leke seg med! Det er så mye forskjellig man kan gjøre. Dobbelteksponer, trippeleksponer, avanser filmen helt tilfeldig etter hver eksponering, ha på superlang lukkertid (helst innendørs eller når det er mørkt ute, hehe) osvosv. Nå har ikke jeg de beste eksempelbildene på dette, men mulighetene er virkelig uendelige. Men, om du dobbelteksponerer utendørs i fint vær, i stedet for å sette blenderen på sol, sett den heller på overskyet eller delvis overskyet. Ellers blir det nok veldig overeksponert. Og husk at det lyseste bildet er det bildet som vil skinne mest gjennom når du dobbelteksponerer.

Bare lek deg, rett og slett! Ha det gøy, slipp fantasien løs, glem alle regler. Diana er jo tross alt et toy camera

 

 

 

# 10. Ikke bry deg om resultatet

 

Ikke bli lei deg om bildene ikke blir helt som forventet. Sjansen er liten for at det skjer! Det er dette som er hele sjarmen med Diana. Når du får igjen den fremkalte filmen skal du ikke alltid vite hva du har tatt bilde av! Slapp av og bare nyt hvordan hvert enkelt bilde blir unikt og merkelig, rart og uforståelig. Det er slik det skal være. Om du forventer perfekte, skarpe bilder er ikke dette kameraet for deg :-)

  
 

 

Dette ble jo et innlegg for de spesielt interesserte, men håper det var nyttig for de som lurte!

 

 

Er det flere som liker analog fotografering? :-)
sweet summer days(de kvadratiske bildene er tatt med Diana F+ Dreamer og er helt uredigerte)

 

 

Alle disse bildene er fra hytta. Den lille, søte hytta vår.

 

Jeg tror dette må være favorittplassen min, fordi jeg har så utrolig mange gode minner herfra. Hele familien samlet her på sommeren for å grille, bade og sole oss. Utallige turer opp med venninner der vi leker med Barbiedukker i vannkanten eller fanger rumpetroll og putter de i en balje, med sand og stener og planter og masse vann. Så de skal ha det fint. Når august har kommet, og alle rumpetrollene har vokst til bittesmå frosker som hopper overalt. Den gangen broren min fikk ni fisker, og jeg bare en. Båtturer sammen med bestefar og hunden vår, og når jeg endelig ble stor nok til å hoppe fra båten midtfjords. Nystekt abbor på brødskive til kvelds. Timer og timer ute i vannet, vi var mer ute i vannet enn vi var oppe på land. Yatzyspilling på kveldene. Markjordbær på strå. Når vi endelig, etter en evighet med masing, fikk med både bestemor og bestefar ut å bade. 

 

Når jeg tenker på sommer, er dette det første jeg tenker på. 

 

 

Hva er sommer for deg?
before/after 

Bare et eksempel på et bilde før og etter redigering. Nå pleier det ikke å være så drastiske forandringer som dette når jeg redigerer da, som regel bare litt kontrast, skarphet og litt mykere farger og lignende. 

 

Dette her er jo et superkjipt bilde til å begynne med, men så synes jeg bakgrunnen på det redigerte bildet var litt fin, ser nesten ut som et maleri. Så... Det ble litt mindre kjipt. Eneste grunnen til at jeg la det ut en gang for litt siden. 

 

Men det er fortsatt et bilde jeg synes er helt utrolig stusselig, haha :-)
summer details


hits