tomorrow I'll be in Africa!!

Hei og hopp!

Beklager at det har vært litt stille på denne fronten, jeg har bare vært veldig opptatt med å ha sommerferie, rett og slett. Regner med at ingen sitter inne i ferien og leser blogger, uansett ;-)

Jeg har fortsatt masse bilder fra Roma jeg har lyst til å vise dere, men det får vi ta til høsten. Haha!

Et lite bildedryss (Rockydryss) fra en overnatting på hytta med verdens beste gutter. Rocky fikk seg til og med kjæreste! En fin frøken ved navn Daisy.

Tilbake til overskriften - i dag reiser jeg til Afrika! Endeliiiig, tilbake til mitt kjære Harnas  I fire hele uker! (Som egentlig er alt for lite.) 

Derfor kan det bli ei god stund til det skjer noe her inne, men skal prøve å blogge litt fra hverdagen min i Namibia, slik som i fjor. Men i fjor klarte jeg seks innlegg på seks uker, så ikke ha så høye forhåpninger :-)

Forskjellen i år er at jeg reiser helt alene, noe som blir veldig trist (TONJE DU SKULLE VÆRT MED!!!) og også veldig spennende. Da er det jo veldig lett å bli kjent med nye folk! Jeg lander i hvert fall Namibia i morgen klokken to, sover en natt på et hostel, før vi drar ut til Harnas gård på fredag morgen. 

Åh, hver gang jeg tenker på at om to dager er jeg på Harnas, kiler det i magen som om jeg kjører i en superbratt bakke i en berg- og dalbane! Hihi. Kan ikke tro at jeg virkelig skal tilbake!! Tilbake til å sove i en hytte på savannen, våkne til løvebrøl, kalde dusjer et par ganger i uka, skitt og møkk og hardt arbeid, bavianene, gepardene, det å få jobbe tett med afrikanske dyr hver eneste dag. Å føle at du gjør en forskjell. Jeg er så utrolig heldig!

Nå må jeg pakke ferdig! Så snakkes vi (forhåpentligvis) i Afrika. 
Nyt resten av sommeren!
reorganizing

 

Rakk nok ikke å legge ut noen bilder fra Roma i dag, men jeg hadde heller ikke trodd det. Så treig som jeg er, har ikke engang begynt å pakke om kofferten min... Skal i stedet prøve å legge ut noen den uka jeg har hjemme mellom Tyrkia og Namibia! 

 

Turen har i hvert fall vært superfin, Roma er en veldig spennende by. Vil helt klart tilbake!

 

 

Nå må jeg starte å omorganisere kofferten min her, ut med lange skjørt og søte bluser og inn med bikinier og slaskete singletter som er behagelige å bruke ute på byen i varmen. Reiser om fire timer, hurra!

 

 

Takk for alle fine ord dere legger igjen :-)
buongiorno

Heihå!

Hurra for gratis nett hos nabohotellet! Tenkte bare å legge ut et par mobilbilder fra Roma, nå er det siste kvelden vi er her. Roma er VARMT! Tror aldri jeg har svettet så mye før! Jesus. Men det er en helt fantastisk by.

Noe av det vi har gjort i Roma:

 

Sett Petersplassen

 

Ruslet rundt i vakre omgivelser

 

Spist på søte, små fortauskafeer i søte, små smug og gater

 

Spist altfor mye aaaltfor god mat og drukket masse god vin

 

Sett Trevifontenen (og glemt å kaste mynt i, men planlegger å være så wild å dra tilbake til Roma allikevel)

 

Tatt en god del bilder (kremt)

 

Drukket god kaffe

 

Og fått tilhørende melkekaffebart

 

Sett mange spennende ruiner

 

... Og fine kirker

 

Spist hjemmelagd pasta (<3)

 

Hilst på en koselig katt

 

Sett bra ut under inspeksjon på om man ser bra ut (og det var altså ironi)

 

Spist iiiiis

 

Sett Colosseum

 

Vært inne i Colosseum

 

Spist pizza laget på ekte, italiensk vis

 

Blitt møkkete på beina

 

Fortært en farlig god dessert

 

Fått en awesome skille etter veska

 

Awesome veskeskille #2

 

Spist ENDA mer italiensk is!Dette er bare bilder fra mobilen min altså, og har ikke akkurat tatt så veldig mange av det vi har gjort med den. Men det har i hvert fall vært en super tur!

Skal prøve å rekke å legge ut noen på lørdag, men tviler egentlig på at jeg får tid. Hvis ikke snakkes vi om litt over ei uke! :-)

Nå skal jeg ut og spise min siste italienske middag! (Maten her er så SYKT god!!) Ciao!


ps - digger at bildene blir lasta opp i 400px når man mobilblogger
ciao!!

 

 

I natt drar jeg til Roma!! Iiiiiiih, gleder meg! Skal spise deilig italiensk mat, føle meg fin i søte sommerklær, se steder jeg har hatt lyst til å se hele livet, drikke gode drinker og god vin, fotografere masse, spise så mye italiensk is at jeg sprekker... Bare kose meg, rett og slett.

 

Jeg kommer hjem fra Roma fredag kveld, og da har jeg en dag hjemme til å pakke om før jeg drar en uke til Tyrkia. Det er altså ei stund til dere hører fra meg igjen! Deretter er jeg hjemme ei uke, før jeg drar til - wait for iiiit.... Namibia og HARNAS!! 

 

 

Håper dere ikke glemmer helt av meg i mellomtiden, hehe :-)Fra Milano i fjor

 

 

Ha en fantastisk sommer, alle sammen 

 

 

ps - tusen takk for alle fine kommentarer på forrige innlegg! Jeg har ikke hatt tid til å kommentere tilbake som jeg pleier, men har lest og setter veldig pris på hver og én fordet!
don't think i long for winter 

 

 

... it's just that I miss playing in the snow
sweet summer days(de kvadratiske bildene er tatt med Diana F+ Dreamer og er helt uredigerte)

 

 

Alle disse bildene er fra hytta. Den lille, søte hytta vår.

 

Jeg tror dette må være favorittplassen min, fordi jeg har så utrolig mange gode minner herfra. Hele familien samlet her på sommeren for å grille, bade og sole oss. Utallige turer opp med venninner der vi leker med Barbiedukker i vannkanten eller fanger rumpetroll og putter de i en balje, med sand og stener og planter og masse vann. Så de skal ha det fint. Når august har kommet, og alle rumpetrollene har vokst til bittesmå frosker som hopper overalt. Den gangen broren min fikk ni fisker, og jeg bare en. Båtturer sammen med bestefar og hunden vår, og når jeg endelig ble stor nok til å hoppe fra båten midtfjords. Nystekt abbor på brødskive til kvelds. Timer og timer ute i vannet, vi var mer ute i vannet enn vi var oppe på land. Yatzyspilling på kveldene. Markjordbær på strå. Når vi endelig, etter en evighet med masing, fikk med både bestemor og bestefar ut å bade. 

 

Når jeg tenker på sommer, er dette det første jeg tenker på. 

 

 

Hva er sommer for deg?
new in!

Jeg har kjøpt meg nytt objektiv!

  

Hurra! Tamron 17-50mm f/2.8. 

 

Koster ca 3000,- på Japanphoto (fordi jeg ikke hadde råd til det tilsvarende objektivet fra Canon til 6000 kroner...)

 

 

Kjøpte dette fordi mitt kjære 50mm () ikke er så veldig praktisk og lett å bruke på ferie. Siden jeg ikke har fullformatkamera blir det jeg tar bilder av med dette objektivet veldig nære, så jeg må gå veldig langt unna for at motivet skal bli normalt. I tillegg til at det er et fastobjektiv, så det har ikke zoom. Sier seg selv at det ikke er så veldig praktisk når man rusler rundt i Roma og skal være kjapp og få noen fine snapshots. Derfor ville jeg ha et bra "allround" objektiv som jeg kan bruke til slike ting!

 

Har bare testet det så vidt, men so far so good!

 

Eneste som er litt kjedelig med det nye objektivet er blenderstørrelsen - jeg eeelsker jo stor blender, og har som regel alltid på så stor som f/1.4. Derfor kommer det til å bli veldig uvant å måtte ha så "liten" som f/2.8! Hehe. Men regner med at det ikke blir noe problem :-)

 

 

Her er noen random test shots av de første og beste motivene jeg fant:

  

Fort og gæli ;-)
happy Norway day!

... som alle i Afrika sa til oss i fjor.

 

Håper dere hadde en fin dag i går :-)

 

 

Min så slik ut:
(kremt...)
 

God frokost/lunsj hos svigerfamilien, masse kake, mye god mat, ikke nok is, borgertog, biltur, ubestemmelig vær, fyrverkeri... Alt i alt en veldig fin dag! :-)

 


 

Hvordan var deres 17. mai? 
Gratulerer med dagen!!!

Hipp hurra for Norge! 

Jeg har gledet meg til 17. mai så lenge nå!! Jeg er som en liten unge på det feltet. Skulle ønske jeg fortsatt kunne gå i tog og vifte med flagg!

Ikke minst gleder jeg meg til å bruke bunaden min igjen! Har ikke brukt den på tre år nå, grunnet russetid og Afrika. 
 

For nøyaktig ett år siden var jeg på Harnas og bedrev dagen slik: 

GAME COUNT! Som går ut på å sitte helt stille ei hel natt og telle hvor mange av de forskjellige dyrene og fuglene vi ser. I verdens mest insektbefengte hytte. Husker jeg prøvde å legge meg til å sove, og det var stinkbiller OVER alt. Gjorde så godt jeg kunne for å unngå at de kravlet på hodet mitt eller havnet nedi soveposen min. Vet ikke helt hvor vellykket det var, men :-)


Og slik så vår kjære hytte ut! (Altså den vi vanligvis sov i.) Savn på San, beste hytta med de fineste folka.

 

Klart man må markere selveste nasjonaldagen vår selv om man er i Afrika! Og det vakre flagget vårt må vi jo vise fram når vi har anledning. Det fikk derfor lov til å pynte opp inngangen til hytta, synes det var riktig så stemningsfullt, jeg!

 

Uansett, gratulerer med dagen! Eller happy Norway day som de sa i Namibia. Håper dere alle får en strålende 17. mai :-) Og spis masse, masse is!!
strawberry

 

I dag ønsket jeg sommeren velkommen og spiste årets første jordbær! Nam og fnis

 

❀ ✿ ❀
ivory crochet

 

Just couldn't help myself... Clicked home these beautiful Jeffrey Campbell's from Nasty Gal yesterday. Ah, those guilty pleasures.

 

Kjære, søte, snille kjæreste-slash-samboeren min, hvis du leser dette - værsåsnill å ikke bli sur og oppgitt, jeg er veldig, veldig glad i deg :-D
instagram addict

Har - som alle andre - blitt avhengig av Instagram, så da får jeg - som alle andre - legge ut et innlegg om det!

Stakkars de få followerne mine, har spammet som bare det de siste to dagene. Men det er jo så genialt!

 

      

   

 

   

Jeg heter i hvert fall majawentzel om noen vil legge meg til :-)

 

Legg gjerne igjen ig-navnet ditt om du har, kanskje jeg finner noen inspirerende!
the sweet time of easter

  

Slik ser en perfekt påske ut, etter min mening. Rocky, skogtur, sol, kamera, appelsin og kvikk lunsj. Jeg er heldig. Pluss et stappfullt påskeegg, da. (Mitt er allerede tomt. Snufs.)

 

Nå stikker jeg til Oslo et par dager.

God påske!  
in springtime, love is carried on the breeze

 

... watch out for flying passion or kisses whizzing by your head.

 

 

Fuglekvitter, blåveis i vegkanten, humler og sommerfugler, sol og varme, tørr asfalt og lukten av sommer. Sukk...
anemone nemorosa

 
hits