be-a-uuutiful

Hei og hopp!

De to siste dagene på Vergenoeg har vært helt fantastiske! Vi har sovet ute under åpen himmel og sett masse av ørkenen.

 

 Slik ser det forresten ut her på Vergenoeg, dette er slottet vi bor i. 
 

De siste dagene har vi for det meste bare kjørt rundt i nærområdet og sett hvordan det ser ut her, og gjort så vidt litt farmwork. Men i går, lørdag, kjørte vi til et sted et par timer unna for å lete etter ørkenelefanter!

Og jammen fant vi de ikke også :-)
 

Disse holdt til i et tørt elveleie, og vi satt rundt 150m unna og så på de ei god stund. Det er så fascinerende å se hvordan hele samspillet i flokken fungerer, og hvordan de passer på de små. Og hvordan de små leker og løper rundt sammen, akkurat som femåringer ville gjort. 

Etter det var det tid for å finne et sted å campe, så vi kjørte et lite stykke i elveleiet til vi fant et passende sted. 

Enda en nydelig solnedgang, som alltid. 
 

Etter det bare koste vi oss med deilig grillmat rundt bålet, og skravlet og lo masse før vi sovnet til lyden av Pattricks snorking ;-) 
 

Da vi våknet så vi forresten elefantspor og fersk elefantbæsj ca 30 meter unna der vi sov, så flokken vi satt og så på hadde visst fulgt etter oss. Spennende! Skulle ønske jeg våknet så jeg kunne ha ligget og sett på dem. 

Det var hvert fall en kjempefin kveld og natt, skulle ønske jeg kunne campe slik mye oftere. Det er noe helt eget i å sitte på huk på do i bushen mens en vill bavian sitter og kikker på deg fra fjellsiden! Only in Africa.

Dagen i dag startet ved soloppgang, med en lat morgen og god frokost før vi kjørte videre ganske lenge i det samme elveleiet. Jeg ble så overrasket over hvor grønt og frodig det er der, siden vi faktisk er i en ørken. Og det attpåtil er vinter her!

Landskapet er er helt utrolig fint og interessant, det består av masse små fjell og topper slik som dette. Kunne kjørt rundt og bare sett på landskapet her for alltid. Lurer så på hvordan de har blitt lagd, de er så annerledes fra våre fjell hjemme i Norge. Dette er forresten steindelen av Namibørkenen. En tredjedel av den består også av kun sand og sanddyner opp til 300 meters høyde! Verdens høyeste sanddyner, for å være helt korrekt. 

(Prøv å klatre et lite, steinete "fjell" i flippfloppere. Never again!)
 

Ville du trodd på meg om jeg fortalte at dette bildet er tatt i verdens eldste - og tørreste - ørken? Haha, ikke jeg heller. Men det er nå i hvert fall det.

Så var det tid for litt fjellklatring! Vi dro til Spitzkoppe (fjellet og området som er i filmen 10 000 B.C., om noen har sett den), fant et sted å spise lunsj før vi begynte turen opp. 
 

Dette ble det utkårede, vesle fjellet!

Og fy søren, jammen var det skummelt! Og moro, og slitsomt! Som dere ser er hele fjellet  (eller, fjell og fjell, fru Blom), bare rundt og glatt. Ingen steder å holde seg fast i eller ta seg for, bare oppover. Bratt. Det var bare om å gjøre og gå så fort som mulig oppover, rett og slett. Det var ikke alle steder det hadde vært så lett å starte på igjen om man stoppet. I tillegg fikk jeg sykt melkesyre og spaghettibein i starten, og da er det vanskelig å prøve å løpe oppover på både to og fire. Pattrick har heller aldri gått opp her selv, så ingen av oss visste hva vi gikk til. Men han improviserte, og det endte nå bra!

Det var i hvert fall flere steder jeg var ganske skeptisk. Jeg har aldri hatt høydeskrekk, men i dag var det nesten så jeg fikk det! Om vi hadde sklidd så hadde det bare vært å rulle ned helt til bunnen. Grøss.


Se på dette her, da! Det går jo rett oppover! Greier ikke å skjønne hvordan det går an å gå på noe slikt! Og hvordan noen faktisk finner ut at her fikk jeg lyst til å prøve å gå, selv om fjellveggen ser ut til å ha en vinkel på 90 grader. Også tar jeg med meg seks unge jenter som aldri har drevet med fjellklatring før, så ser vi hvordan det går. Det høres smart ut. Dette blir gøy. Helt fantastisk. Og så fantastisk glad jeg er for at noen mennesker tenker slik.
 

Her ser man Spitzkoppe i bakgrunnen. Vi gikk opp den bratte skråningen til venstre i bildet!
 

Heldigvis var det flere steder vi kunne stoppe og ta puste- og bildepauser. For det var mer enn nok å ta bilder av, for å si det sånn!
 

Okei, så ser det kanskje ikke så bratt ut her, men jeg lover at det var det! Superbratt. Og superskummelt. Og det var mye brattere ned på sidene enn man ser på bildet også, tenk. (Og dette er åpenbart ikke av de bratteste partiene, for der hadde jeg aldri i verden turt å ta bilder.)
 

Men pent var det! Herregud, så pent. 
 

Typisk meg å bli hengende langt etter fordi jeg tar så mange bilder... Og det gjorde det ekstra skummelt, når alle var oppe og ventet på at jeg skulle løpe opp det bratteste partiet helt aleine. Håper ikke jeg var den eneste som var så redd, haha! Det var kun fordi at om jeg hadde sklidd så er jeg sikker på at det ville gått galt. 
 

Helt fantastisk utsikt :-)
 

Det var i hvert fall en utrolig følelse når vi endelig kom opp. Tror jeg bare fikk et gigantisk endorfin-kick av det hele og hvor nydelig det var, jeg var helt i hundre.   

For noe så vakkert tror jeg aldri jeg har sett. Utsikten over savannen (og hele Namibia føltes det ut som), Spitzkoppe og alle de rare formasjonene og fasongene til fjellet vi stod på. Disse bildene yter ikke stedet rettferdighet at all. Jeg tok over 700 bilder i dag, og jeg synes ikke et eneste ett klarer å beskrive hvordan det var og hvordan jeg følte det. I tillegg synes jeg for skams skyld ikke at jeg kunne laste opp et bilde fra hver eneste vinkel av utsikten, slik som jeg egentlig ville. Haha :-)
 

Pattrick, som driver Vergenoeg-prosjektet. En så innmari kul og morsom mann. Og veldig ålreit. Og veldig, veldig flink!


Til slutt endte vi den lille gå-/klatreturen med å se nok en nydelig solnedgang fra toppen av fjellet. 


Jeg må nå innrømme at jeg var ganske nervøs for turen ned igjen, men det gikk fort og veldig fint. Musemuseskritt og litt rumpeskliing var det som skulle til! 

Så ja, dagen i dag har vært en av de beste jeg har hatt, tror jeg! En litt slik pushe grenser-dag, og definitivt en dag der jeg har opplved og sett ting jeg aldri ville hatt sjansen til hjemme, og som aldri vil skje igjen. Jeg er så heldig som får oppleve så mye! Synes jeg har sett ganske mye av verden, jeg, til bare å være 20 år. Og mer skal det definitivt bli :-)

 

Love my life!!
Christina Pedersen - Alenemor til Patrick <3

Sykt fine bilder!

dato: 06.08.2012 | tid: 01:23 | blogg: http://christinapeedersen.blogg.no
Frida

Så koselig! Håper du får en fin tid fremover!

dato: 06.08.2012 | tid: 01:31 | blogg: http://www.fridanaa.blogg.no
Johanne Grov

Utrolig kult alt du har fått opplevd alt dette! Så nydelig!

Ha en super dag videre! <3

dato: 06.08.2012 | tid: 01:46 | blogg: http://jge.blogg.no
susanne reselli

ja, du er utrolig heldig! og jeg gjentar flere ganger til meg selv "wow". mer enn det får jeg tydeligvis ikke fram om dette for det er så... wow haha :)

dato: 06.08.2012 | tid: 03:00 | blogg: http://susannereselli.blogspot.com
Mleehv

Fine bilder! :-)

dato: 06.08.2012 | tid: 05:49 | blogg: http://www.mleehv.blogg.no
helene simensen

åååå det ser utrolig ut!!! <3

dato: 06.08.2012 | tid: 09:12 | blogg: http://www.helenessimensen.blogg.no
Hilde

Sier som Susanne: Wow. Flotte bilder, flotte solnedganger, dere har det så flott :)

dato: 06.08.2012 | tid: 10:27 | blogg: http://hildesfoto.blogspot.com
Marit

Åååh så gøy:D Maks misunnelig:)

dato: 06.08.2012 | tid: 11:36 | blogg: http://maritg.blogspot.com
anitra

Så fine bilder :D

dato: 06.08.2012 | tid: 11:47 | blogg: http://anitra07.blogg.no
clara.

fy fader maja. missunnelig til de graaaader. sykt fine bilder, jeg vil til afrika jeg å.

dato: 06.08.2012 | tid: 11:47 | blogg: http://cnphoto.blogg.no
Karoline

Nydelig, rett og slett fantastisk!! Kjenner jeg blir helt forelsket i verden av å lese bloggen din!! Jeg vil ut å utforske den fine, brutale, vakre jorden vår!

dato: 06.08.2012 | tid: 11:54 | blogg: http://karolinerm.blogspot.com
Livettilenskoavhengig

Wow, for noen fantastiske bilder! Afrika ser helt fantastisk ut. Syns fjellet så dødsbratt, og glatt, ut! Litt av en solopp- og nedgang!

dato: 06.08.2012 | tid: 11:55 | blogg: http://livettilenskoavhengig.blogg.no
♥ Maja

Karoline: Åh, så koselig kommentar å få! Men ja, det er altfor, altfor mye å se her i verden. Skjønner ikke hvordan jeg skal få med meg alt!

dato: 06.08.2012 | tid: 12:45 | blogg: http://majawl.blogg.no/
Siv

MAJA - så mange NYDELIGE bilder!!!! ÅÅÅÅÅ du er så flink! Også levende, frie elefanter! Du er så flink og tøff som klatra opp på det fjellet i ørkenen! HURRA! (For man er ALLER tøffest når man gjør ting man ikke EGENTLIG tør). Men vet du hva som satte meg mest ut?? At jeg plutselig så MAGDA på et av bildene!!!! Jeg ANTE ikke at dere var sammen hele tida! Har kjent henne hele livet, også har jeg lest bloggen din i evigheter, også kobler jeg ikke overhodet at begge er i Afrika samtidig. Jeg tenkte bare at Afrika er stort, jeg.. Også er det ikke så vanlig at bloggvenner møter ANDRE folk man kjenner. I AFRIKA! Heh! Du får hilse og si hei ;))

dato: 06.08.2012 | tid: 16:56 | blogg: http://motionocean-siv.blogspot.com
KineAlicia

Maja!! Jeg begynner nesten å gråte, for jeg er så misunnelig:( Men jeg er veldig glad på dine vegne, ser ikke ut som du kunne hatt det bedre! Håper du fortsatt får en fantastisk tur:D

dato: 07.08.2012 | tid: 10:03
Elisabeth

Du er flinkest til å ta bilder, iallefall! Håper du koser deg i massevis, men det ser jo ut som at du gjør :-)

/elisabeth

dato: 07.08.2012 | tid: 12:49
Sigrid Egevang

Hvor jeg misunder dig... at tage på safari er den største drøm i mit liv :) Skønne billeder! Må jeg spørge, hvilken anledning var du dernede? Var I dernede på ferie, studiejob eller noget lignende? :D

dato: 07.08.2012 | tid: 13:11 | blogg: http://www.sigridegevang.blogspot.com
Cecilie

Ser ut som du har hatt det helt fantastisk!

dato: 09.08.2012 | tid: 02:27 | blogg: http://www.aboutcecilie.ipublish.no
Julie Kojan

de siste bildene i silhuett var helt nydelige.

dato: 09.08.2012 | tid: 21:15 | blogg: http://juliekojan.blogg.no
AKP Photography

Åååh nydelige solnedgang å siluettbilder :D♥

dato: 10.08.2012 | tid: 17:35 | blogg: http://www.bloggakpphoto.net
Hannah Larsson

Oh. My. Freakin'. God. I can't even. asdfghgfds. You must love your life quite alot. Because I know I would. The feeling I get seeing this pictures, oh my god.... I can't even imagine how it must feel being there and doing those things.....

asdfghg.

A big hug to you for living out your dreams!!!

dato: 14.08.2012 | tid: 16:51 | blogg: http://hannahlarsson.com
Sunniva

Solnedgangsbildene var helt rå.

dato: 16.08.2012 | tid: 15:47 | blogg: http://hardvind.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn

E-post:

URL:

Kommentar:
bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin


Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/38188193
hits