the diana camera

Etter forrige innlegg var det flere som spurte meg om jeg kunne skrive litt om mitt Dianakamera, og det kan jeg jo selvsagt. Dette er et analogt plastikkamera som for første gang så dagens lys på 60-tallet. Det bruker 120-film som gir kvadratiske bilder, enten 16 bilder med størrelse 4,2 cm x 4,2 cm, eller 12 bilder med størrelse 6 cm x 6 cm. 

 

Kameraet jeg har heter Diana F+ Dreamer Edition, er mintgrønt og kun å få kjøpt på Urban Outfitters. Jeg kjøpte mitt i London. Men de andre versjonene er å få kjøpt mange steder, f.eks. på eBay, Kaffebrus, DropzKipekee (takk til Cahrine for tips) eller Lomography. Det er så utrolig mange kule å velge mellom! På sistnevnte side har jeg kjøpt mye av mitt tilbehør og mange filmer, og det er jeg veldig fornøyd med. 

 

 

Først og fremst må jeg bare si at dette er en dyr hobby å ha. Det er dyrt å kjøpe både kamera og filmer (eller, du finner vel kanskje veldig billige filmer på eBay. Har ærlig talt ikke sjekket det ut), i tillegg til masse ekstrautstyr hvis du vil ha det. Men den aller største utgiften er fremkallinga! Sånn jeg har forstått det er det ikke mange som fremkaller 120-filmer lenger, og det koster mye. Jeg har fort kommet opp i en 1000-lapp for noen ruller... Det billigste alternativet, hvert fall hos min lokale fotobutikk, er å fremkalle og scanne det inn på en CD, for deretter å sende inn de filene til noen andre for å få det på papir, om du vil det. Så så langt har jeg mine bilder kun på Macen.

 

Men - det er veldig moro å bruke! Med dette kameraet må du virkelig forvente det uforventede. Ikke tro du blir fornøyd med de første filmene! Det er nok maaange bilder der som ikke er brukbare i det hele tatt. Jeg er vel egentlig aldri helt fornøyd med noen av filmene mine, men det er det jeg synes er moro med det. Alt er rett og slett så random og sært. Stygt og pent på samme tid.

 

 

Utvaskede, duse farger eller sterke farger med store kontraster, tilfeldig vignettering, filmen skinner gjennom, drømmeaktig, vintage, mykt fokus. Så mange variasjoner.

Real life Instagram, lissom ;-)

 


 

Litt kjappe fakta

 

 Dianakameraene har to lukkerhastigheter - N for normale bilder på dagtid med godt lys, og B for ubegrenset lukkerhastighet - så lenge du holder nede utløseren.

 

 Du bestemmer selv hvor mye du vil avansere filmen etter hver eksponering, noe som gir veldig mange muligheter - f.eks. panorama eller dobbelteksponeringer.

 

♥ Du kan ta pinholebilder, der du fjerner linsen og tar bilder med superlang lukkerhastighet. Har ikke prøvd dette selv, så jeg vet ikke helt hvordan det funker. 

 

♥ Det er masse ekstrautstyr å kjøpe, f.eks. Canon- eller Nikon-adapter! Så du kan faktisk bruke dine egne speilrefleksobjektiv.

 

♥ Det finnes en instant back man kan kjøpe og feste på kameraet, så du får polaroidbilder fremkalt med en gang. 

 

♥ Den finnes i et miniformat, Diana F+ Mini som bruker 35mm film. 

 

♥ Den har blitz du kan kjøpe i tillegg (følger med i noen pakker). 

 

  

 

Mine topp 10 tips

Ting jeg selv synes er smart å tenke på når man bruker Diana.

 

 

# 1. Lær deg instillingene

 

Lær deg når du skal bruke N og B og hvor mye lys du skal slippe inn. Du har tre blenderåpninger å velge mellom, sol, delvis skyet eller overskyet. Så dette velger du rett og slett utifra lysforholdene du er i. Husk også å stille inn på hvor langt unna motivet er slik at fokuset blir riktig, 1 meter, 4 meter eller over 4 meter (om jeg husker riktig). Jeg klusset mye med dette i starten, noe som ga et dårlig resultat. 

 

 

# 2. Vær nøye når du setter inn filmen

 

Dette synes jeg selv er ganske vanskelig. Det er viktig å prøve å få det så stramt som mulig, ellers blir den ferdige filmen slakk og større enn selve spolen. Så når du tar ut filmen av kameraet slipper det da inn lys og det blir lyslekkasjer på bildene. Lyslekkasjer kan være kult, det, men det kan også bli for mye av det gode. Jeg har det på mange av mine bilder. Hvis du ikke får til å sette inn filmen første gangen, bare ta den ut igjen, rull den stramt opp igjen og prøv på nytt. Gjør det helst et sted med dempet lys, bare for å være på den sikre siden. Søk opp tutorials på YouTube, det syntes jeg selv var veldig hjelpsomt.

 

 

# 3. Ta med kameraet overalt

 

Det er det som er morsomt, å fange hverdagslige øyeblikk på film. Dessuten vet du aldri når du får sjansen til å ta et bra bilde, og da er det surt om kameraet ligger igjen hjemme.

  

# 4. Test ut forskjellige filmer

 

Det finnes masse forskjellige Lomographyfilmer som gir forskjellige effekter. Redscale, svarthvitt etcetc. Nå har ikke jeg hatt de beste erfaringene med redscalefilm, mange bilder har blitt supermørke og helt ubrukelige. Vet ikke om det er hvordan jeg har tatt bildet, filmen eller de som fremkaller. Men når det går bra, blir det jo et kult resultat.

 

  

# 5. Finn inspirasjon i lyset

 

Dette gjelder fotografering generelt. Jeg prøver alltid å se etter spennende lys, hvor det faller, hva slags effekter det gir og hvordan det påvirker motivet. 

  

# 6. Bruk blitz 

 

Det er lurt å skaffe seg en blitz, slik at du enkelt kan ta bilder innendørs i dårlig lys. Det følger også med "filtere" i mange farger, som du kan sette utenpå pæra for forskjellige fargeeffekter (f.eks har jeg brukt blått på bildet av Rocky).

  

# 7. Sikt høyt

 

På Dianakameraene er ikke det du ser gjennom søkeren det samme som linsa tar bilde av, slik som på et speilreflekskamera. Søkeren ligger litt høyere opp, så hvis du er usikker - sikt heller litt for høyt enn litt for lavt. Ellers kan det hende motivet blir litt kuttet av. Men igjen, det er jo nettopp denne usikkerheten som er morsom med et Dianakamera. 

 

 

 

# 8. Fotografer i spennende vinkler

 

Dette gjelder jo også fotografering generelt. Prøv å gjøre bildet litt mer interessant ved å fotografere i forskjellige vinkler. Rett på kan det fort bli litt kjedelig (jada, jeg vet at mange av mine bilder er sånn. Haha). Ta nedenfra og opp, ovenfra og ned, kanskje er du litt wild og tar bilde uten å i det hele tatt se gjennom søkeren ;-) Bruk fantasien, rett og slett!

  

# 9. Dobbelteksponer

 

Dianakameraene er fantastiske til å leke seg med! Det er så mye forskjellig man kan gjøre. Dobbelteksponer, trippeleksponer, avanser filmen helt tilfeldig etter hver eksponering, ha på superlang lukkertid (helst innendørs eller når det er mørkt ute, hehe) osvosv. Nå har ikke jeg de beste eksempelbildene på dette, men mulighetene er virkelig uendelige. Men, om du dobbelteksponerer utendørs i fint vær, i stedet for å sette blenderen på sol, sett den heller på overskyet eller delvis overskyet. Ellers blir det nok veldig overeksponert. Og husk at det lyseste bildet er det bildet som vil skinne mest gjennom når du dobbelteksponerer.

Bare lek deg, rett og slett! Ha det gøy, slipp fantasien løs, glem alle regler. Diana er jo tross alt et toy camera

 

 

 

# 10. Ikke bry deg om resultatet

 

Ikke bli lei deg om bildene ikke blir helt som forventet. Sjansen er liten for at det skjer! Det er dette som er hele sjarmen med Diana. Når du får igjen den fremkalte filmen skal du ikke alltid vite hva du har tatt bilde av! Slapp av og bare nyt hvordan hvert enkelt bilde blir unikt og merkelig, rart og uforståelig. Det er slik det skal være. Om du forventer perfekte, skarpe bilder er ikke dette kameraet for deg :-)

  
 

 

Dette ble jo et innlegg for de spesielt interesserte, men håper det var nyttig for de som lurte!

 

 

Er det flere som liker analog fotografering? :-)
Mari Heiberg

digger det :D

dato: 11.06.2012 | tid: 13:46 | blogg: http://mariheiberg.blogg.no
Nathalia, Caroline & Sandra

Fine bilder :)

dato: 11.06.2012 | tid: 13:51 | blogg: http://ouurworld.blogg.no
Cathrine Nesset - fotografi

Ja :) Har drevet en del med det på skolen(fremkalling også), spesielt pinhole fotografering.

Jeg har også et Diana kamera(pluss noen andre kameraer) :) Har faktisk hatt Diana kameraet i et halvt år, uten og ha prøvd det. Selv om jeg har 7-8 filmruller til det. Jeg er bare så redd for at bildene blir dårligere, derfor har jeg ikke tørt å prøvd enda. Haha!

En annen nettside som har analoge kameraer:

http://www.kipekee.no/categories/analoge-kameraer

Og siden du ikke linket til Urban Outfitters, og i tilfelle noen lesere vil ta en titt: http://www.urbanoutfitters.co.uk/gifts+home/photography/icat/photography/&bklist=icat,5,shop,home,homecategories,photography

dato: 11.06.2012 | tid: 14:07 | blogg: http://blogg.cathrinenesset.com
oneblogoneworld by Ida-Lovise

Synes det er fint :)

dato: 11.06.2012 | tid: 14:08 | blogg: http://oneblogoneworld.blogg.no
Elisabeth

Blir ihvertfall knall fine bilder med det kameraet! :)

dato: 11.06.2012 | tid: 14:08 | blogg: http://elisabethfr.blogg.no
Stine - kommenterer alltid tilbake! :-)

Super fine bilder ! :)

Tusen takk for kommentaren på min blogg :D

dato: 11.06.2012 | tid: 14:13 | blogg: http://Sma0.blogg.no
♥ Valgjerd

Så utruleg stilig og sært på samme tid! :D

dato: 11.06.2012 | tid: 14:25 | blogg: http://valgjerdfoto.blogg.no
Tiril- Eline, Tears and Kisses for breakfast

Syns dette var et utrolig kult innlegg, skal legge det til som favoritt på PCen. Dette er slikt jeg kan lese om og om igjen.

Men så er jeg spesielt interessert og :D

dato: 11.06.2012 | tid: 14:26 | blogg: http://www.tirileh.blogspot.com
Karoe

Kult :D

dato: 11.06.2012 | tid: 14:31 | blogg: http://karoe.blogg.no/
Jeanett- Kommenterer alltid tilbake

fine bilder!

dato: 11.06.2012 | tid: 14:32 | blogg: http://jhensel.blogg.no
siri pettersen

kult! :)

dato: 11.06.2012 | tid: 14:34 | blogg: http://siripetters1.blogg.no
Annie

Tack, du med! :D

dato: 11.06.2012 | tid: 14:46 | blogg: http://ohnilzon.blogg.se
iTonjemusic - Musikkblogg

Interessant! Fine bilder og da :)

dato: 11.06.2012 | tid: 14:57 | blogg: http://www.itonjemusic.blogg.no
Lill-Marte - Foto

Stilig! Jeg har bare vanlig speilrefleks, klarer meg nok med det, hehe! Men kjempefine bilder :)

dato: 11.06.2012 | tid: 15:06 | blogg: http://lillmartesk.blogg.no
♥ Maja

Cathrine Nesset: Jeg kommer ikke inn på bloggen din i dag, så jeg svarer her og håper at du ser det!

Men så moro da! Hva synes du om pinholefotografering?? Jeg synes det virker utrolig kult, men har ikke turt å begi meg ut på det ;-)

Hvilke andre kameraer har du, da? Haha, hvis du allerede har filmene er det jo bare å prøve! Selv om de kanskje blir dårligere enn med de andre kameraene, får du jo uansett ikke brukt filmene til noe annet :-) Nå som det går mot sommer er det masse fine muligheter til å bruke det! Jeg synes det er det som er så morsomt, at bildene som regel alltid ender opp dårlige og rare :-) Hehe.

Og takk for tips! Har faktisk allerede kjøpt noe fra Kipekee nå, haha.... Instant back til Dianaen. Så nå kostet du meg nettopp 900 kr! ;-)
Og ja, jeg glemte helt å linke til UO. Rettet opp på nå, takk for at du følger med :-D

dato: 11.06.2012 | tid: 15:08 | blogg: http://majawl.blogg.no/
Hedda ♥

oi, dette innlegget må du ha brukt lang tid på! supert at du virkelig gidder å lage et så langt innlegg for å hjelpe andre :D

dato: 11.06.2012 | tid: 15:09 | blogg: http://heddaegerdahl.blogg.no
mheart95

Stilige bilder :D

dato: 11.06.2012 | tid: 15:09 | blogg: http://mheart95.blogg.no
Malin Nærum Aadalen

herlige bilder!

dato: 11.06.2012 | tid: 15:17 | blogg: http://www.malinnaadalen.blogg.no
challengesinlife

Veldig flotte tips å følge etter! :)

dato: 11.06.2012 | tid: 15:19 | blogg: http://challengesinlife.blogg.no/
♥ Maja

Hedda: Så koselig at det blir satt pris på :-D Ja, brukte jo litt tid på det, men det er bare kos! Hehe :-)

dato: 11.06.2012 | tid: 15:19 | blogg: http://majawl.blogg.no/
♡ Rita W

Jeg synes slike bilder er så utrolig fine! :)

dato: 11.06.2012 | tid: 15:31 | blogg: http://ritaw.blogg.no/
kamerasilje

Herlige bilder <3

dato: 11.06.2012 | tid: 15:40 | blogg: http://kamerasilje.blogg.no/
naufern

SV: Håper du koser deg masse!

dato: 11.06.2012 | tid: 15:45 | blogg: http://www.naufern.blogg.no
> Anhthu Tran

Så utrolig stilig!

dato: 11.06.2012 | tid: 15:49 | blogg: http://anhthut.blogg.no
Susanne - Hverdag, foto & mote

drit stilig :)

dato: 11.06.2012 | tid: 16:34 | blogg: http://susm.blogg.no
Cathrine Nesset - fotografi

Hehe, skjønner, den har vært litt ustabil i dag.

Pinhole er gøy, men det tar mye tid da. Man må prøve seg fram en god del i starten, med tanke på hvor lenge man skal la lukkeren stå åpen. Og så tar det fort 5-10 min å fremkalle bildet også, for å se hvordan det har blitt. Deretter er det fotokopiering som står for tur. Og blir det ikke bra så er det bare å gjøre det samme om igjen :p Hehe

Jeg har 4 andre. Ett fra 1916, som jeg ikke husker navnet på. Og så har jeg Kodak Brownie, Kodak Instamatic 233 og Agfa Click-1. Det er bare Kodak Brownie og Agfa'n jeg får brukt da, ettersom det ikke produseres film til de andre to lenger.

Så morsomt du bestilte Instant Back :) Jeg har litt lyst på det selv. Men først og fremst må jeg nok ta i bruk Diana kameraet! Hehe

dato: 11.06.2012 | tid: 16:55 | blogg: http://blogg.cathrinenesset.com
Cathrine Nesset - fotografi

Forresten så har jeg noen pinhole bilder her: http://cathrinenesset.com/blogg/category/foto-analogt/

dato: 11.06.2012 | tid: 16:58 | blogg: http://blogg.cathrinenesset.com
Marit

Sweet! :D

dato: 11.06.2012 | tid: 17:22 | blogg: http://Maritg.blogspot.com
Marte

Jeg liker også å drive med analog fotografering. Jeg har et Zeiss Ikon Contina-kamera som jeg er veldig glad i, og som jeg syntes tar fine bilder,men det er dyrt å drive med da. Jeg skulle egentlig ønske jeg kunne fremkalle dem selv, men jeg får holde meg til fotobutikker foreløbig. Jeg har forresten også et Kodak Baby Brownie fra 1930-tallet, men det finnes det dessverre ikke film til lenger.

dato: 11.06.2012 | tid: 17:31 | blogg: http://foto-marte.blogspot.com
mylifestory0

helt herlig*!

dato: 11.06.2012 | tid: 18:12 | blogg: http://mylifestory0.blogg.no/
cathrine - kommenterer tilbake

Kult :)

dato: 11.06.2012 | tid: 18:13 | blogg: http://cathsfoto.blogg.no
Martine C. Karlson

kult:)

dato: 11.06.2012 | tid: 18:19 | blogg: http://Martineck.blogg.no
ragnhild taklo

Så kult!! :-)

dato: 11.06.2012 | tid: 18:34 | blogg: http://takloo.blogg.no
SandyH

stilig :)

dato: 11.06.2012 | tid: 18:34 | blogg: http://sandyh.blogg.no
SaraAlexandra.com

Oj så mye nyttig å vite! Det er jo kjempe stilig da :D

dato: 11.06.2012 | tid: 19:04 | blogg: http://www.saracrohnsalexandra.blogg.no
♥ Mathilde - foto, hverdag, alt

ja, det er spennende :D

dato: 11.06.2012 | tid: 19:49 | blogg: http://tillis.blogg.no
tonje

Jeg vurderte det sterkt i London, og jeg kan ikke akkurat si at jeg vurderer det noe mindre nå ;)

dato: 11.06.2012 | tid: 21:37 | blogg: http://www.tonjensin.wordpress.com
lovephooto

Søtt!

dato: 11.06.2012 | tid: 21:38 | blogg: http://lovephooto.blogg.no
k0gm

Kjempebra skrevet! Og fine bilder :-)

dato: 11.06.2012 | tid: 21:45 | blogg: http://k0gm.blogg.no
Siv

Da du nevnte prisen datt jeg ut.... WOW. Just... WOW! men hei - du er flink med kamera, du!

dato: 11.06.2012 | tid: 21:47 | blogg: http://motionocean-siv.blogspot.com
lantina <3

kult! ;)

dato: 11.06.2012 | tid: 22:04 | blogg: http://lantina.blogg.no
Koda

Kjekt å lese. Fine bilder var det og =)

Ha en fin kveld!

dato: 11.06.2012 | tid: 22:05 | blogg: http://lillekoda.blogg.no
Camilla Teigen

jeg er utrolig dårlig når det gjelder kamera, og bruker (desverre) nesten bare auto-innstillingen, haha. Har planer om å invistere i et ordentlig bra kamera en gang, og virkelig lære meg å ta bra bilder!

dato: 11.06.2012 | tid: 22:55 | blogg: http://www.camillateigen.blogg.no
susanne reselli

jeg digger analog fotografering og har selv et analogt speilrefleks som jeg fikk for rundt et år siden sammen med to filmer. det som er så utrolig kjipt er prisen på å fremkalle bildene. jeg betalte rundt 200 for første filmen så i lengden blir det ganske dyrt når det koster 200 kr for 24 fremkalte bilder. likevel er det utrolig gøy og jeg liker det å kunne ta bilder for å holde dem i hendene mine etterpå og ikke bare se dem på en skjerm. så når det kommer til denne hobbyen så er det kun pengene som setter litt grenser for min del :D

dato: 12.06.2012 | tid: 00:51 | blogg: http://susannereselli.blogspot.com
Monica Kristoffersen

Må innrømme at jeg er interessert i fotografi, men ikke SÅ interessert at jeg i det hele tatt skjønner helt hva det er snakk om, hehe :p Men takk for fin innføring :)

dato: 12.06.2012 | tid: 08:21 | blogg: http://fiskerfrue.blogg.no
helene simensen

flott innlegg:D

dato: 12.06.2012 | tid: 11:08 | blogg: http://helenessimensen.blogg.no
Lillesmurf - Kari

Herlig innlegg :D

SV. Takk Maja :) Ønsker deg en flott tirsdag <3

dato: 12.06.2012 | tid: 14:58 | blogg: http://lillesmurf.no
Ida-kommenterer tilbake

herlig innlegg! :-)

dato: 12.06.2012 | tid: 15:14 | blogg: http://iidzia.blogg.no
<3 xdhelenexd-KOMMENTERER ALLTID TILBAKE

Kult <3

dato: 12.06.2012 | tid: 15:26 | blogg: http://xdhelenexd.blogg.no/
Mari

Oi, utrolig kult da :D

dato: 12.06.2012 | tid: 15:46 | blogg: http://mrphotos.blogg.no
Jannicke Tobiassen

Herlig :D

dato: 12.06.2012 | tid: 16:31 | blogg: http://jt0byy.blogg.no
Mathea

Kult!

dato: 12.06.2012 | tid: 17:11 | blogg: http://www.gladelaks.blogg.no
tonje

Åh...nå fikk jeg virkelig lyst på et sånn kamera. Vurderte det i London, men nå angrer jeg..

dato: 12.06.2012 | tid: 19:02 | blogg: http://www.tonjensin.wordpress.com
Trille

Herlig! Fin forklaring. :)

Jeg ønsker overhodet ikke å gå tilbake til analog fotografering, for jeg fikk nok da det var eneste alternativet. :P Hatet å vente på resultatet, hatet at det eneste bildet jeg ville ha, ikke hadde blitt noe av/var halvveis over på en annen rute, og så videre. Men, jeg skjønner sjarmen, absolutt. De blir jo så fine mange av dem. :)

dato: 12.06.2012 | tid: 19:28 | blogg: http://trilleblogg.com
Rebecca♥

Så fine bilder! :-)

dato: 12.06.2012 | tid: 20:22 | blogg: http://byrebecca.blogg.no
Live

Driver ikke med det selv, men syns det blir kule bilder <3

dato: 12.06.2012 | tid: 20:32 | blogg: http://litro.blogg.no
t0njuuus

liker! :D

dato: 12.06.2012 | tid: 22:02 | blogg: http://t0njuuus.blogg.no
LilleKoda

Mye man må kunne om man skal kjøpe seg et sånt kamera ja =) Ble veldig fine bilder!

dato: 13.06.2012 | tid: 14:05 | blogg: http://www.lillekoda.blogg.no
Julie Engebakken

Oj, kjempe kult:D

dato: 13.06.2012 | tid: 17:37 | blogg: http://jeaphoto.blogg.no
Kari

Så mange herlige bilder :-) Fint kamera!

dato: 13.06.2012 | tid: 18:02 | blogg: http://lifebykari.wordpress.com
Andrea

awesoooome!

dato: 13.06.2012 | tid: 19:35 | blogg: http://andreaof.blogg.no
Bianca - PHOTOGRAPHY&LIFE IN SPAIN

Egentlig liker jeg det ikke, selvom veldig mange har begynt nå. Men det er upraktisk, tar lang tid, og jeg liker egentlig ikke så godt preget det gir bildene. Pluss dyrt! :p

dato: 13.06.2012 | tid: 20:47 | blogg: http://jegelskerlive.blogg.no
maly.no

Wow, sykt brae bilder det ble! Du er imponerende flink<3

dato: 13.06.2012 | tid: 20:55 | blogg: http://maly.no
inspire

Mange fine bilder :)

dato: 13.06.2012 | tid: 21:02 | blogg: http://inspire.blogg.no/
Sunniva Larsen

Utrolig kult egentlig! :)

dato: 13.06.2012 | tid: 21:20 | blogg: http://essel.blogg.no
fmff

Knall kule bilder blir det av et sånn kamera jaffal! :)

dato: 13.06.2012 | tid: 22:33 | blogg: http://fmff.blogg.no
Johanne

Har dianakamera sjølv og har vore litt for lite flink til å bruke det! Eg føler det krever litt sumarlys for å ta brukbare bilder, så eg har lova meg sjølv å bruke opp minst eit par rullar i løpet av sumarferien :D

dato: 13.06.2012 | tid: 23:06 | blogg: http://tenkepauser.creativo.nu/
Ceciliebr

Veldig bra innlegg! :)

dato: 14.06.2012 | tid: 09:35 | blogg: http://ceciliebr.blogg.no
siljemy

fin blogg!

dato: 14.06.2012 | tid: 09:51 | blogg: http://siljemy.blogg.no/
Sunniva Eileen

Nå har jeg dip dye'd håret mitt, se om du ble en av de linkede :)

dato: 14.06.2012 | tid: 14:47 | blogg: http://lillesumo.blogg.no
Hannah Larsson

As you probably already understand from my last comment, I freakin' love this pictures so much. AAH; SO PRETTYYY I AM DYING! ok. but honestly, jealous.... soooo prettyyyyy!!! lovelovelove.

dato: 15.06.2012 | tid: 23:39 | blogg: http://hannahlarsson.com
Anja

Elsker sånne kameraer, og bildene! Sjalu... ;)

dato: 17.06.2012 | tid: 20:36 | blogg: http://anjapija.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn

E-post:

URL:

Kommentar:
bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin


Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/37130385
hits