food prep

Hei og hopp!

Tenkte jeg bare skulle legge ut et innlegg om hva gruppa mi, gruppe 1, gjør på en normal food prep-day :-) Siden food prep er en stor del av livet her, og hvert gruppemedlem gjør det minst to ganger i uka.

Vel, det starter nå mellom sju og halv åtte, med at vi samler inn alle bollene fra gårsdagen og så kutter vi opp all maten for hele dagen.
 

Tja, her er badekaret vi vasker alt i. Så alt drittet ligger oppi her, ørnebæsj og blod er et par eksempler. Og det er ganske utrolig at når vi vil forte oss å vaske av oss litt, så føler vi oss faktisk renere etter vi har vasket hendene i dette vannet. Slik er det på Harnas!
 

Gruppe 1 er så heldige at de får grave i leftoversene! Så det folk ikke spiser dagen før, får jeg leke med dagen etter :-) Dette er altså mat for bavianene og vervetsene (som jeg ikke klarer å finne ut hva heter på norsk) på morgenen.
 

Gruppe 1 er gul! Som dere kan se er vi veldig heldige og har masse frukt og grønnsaker å kutte opp, og nesten ikkenoe kjøtt (selv om leftoversene er tusen ganger eklere enn kjøtt). 

Dette er vi vel ferdige med rundt halv ti-ti en gang, og så er det tid for å mate dyrene og rengjøre enclosursene. Sorry for norsk-engelsk forresten, det er utrolig hvor fort du glemmer norske ord når du snakker engelsk 24/7. Enclosure betyr vel innhegning.

Så, dyrene vi mater er musene og rottene (som senere blir uglemat, veldig koselig), vervetsene, de seks baby-bavianene, Audrey den blinde vervet-apen, ørnen Lasse, baby-marekattene, marekatten Hakuna, kua Mighty og zebraen Delilah, hesten Princess, alle hundre-og-ørten kattene som tusler rundt på gården og, fra i dag av, en porcupine (google det, jeg vet ikke det norske ordet for det) og en kanin :-)

Siden musene ikke er så mye å ta bilde av, starter vi med Lasse!
 

Lasse er en ørn som har knekt en fot og en vinge. Men han har blitt myyye bedre de siste ukene, nesten litt for selvsikker nå. Vil ikke bli bitt av det nebbet akkurat.
 

Den blinde verveten Audrey, som er så usannsynlig søt. Hun elsker å bli lest for, sunget for eller at du leser dikt til henne.

Så, siden vi var så heldige i dag at bavianene og vervetsene var ute på walk, rengjorde vi innhegningene deres før vi matet resten av dyrene. Rengjøring med bavianene inne kan mildt sagt være et helvete. De stjeler (og gir selvfølgelig ikke fra seg, med annet du vil ha fem nye blåmerker), drar utover igjen alt vi har raket, hopper i blaut gjørme og så på deg... Ja, tar omtrent en time ekstra hvis de er inne. Men jeg elsker dem! De er utrolig herlige :-)
 

Vi raker opp møkk, skifter og skrubber vannhull, skrubber huset deres, plassene de får mat osvosv. I hver enclosure.
 

En av de fire caracalsene, trooor kanskje det heter ørkengaupe på norsk, som vi lager mat til og rengjør innhegningen til. Hvorfor vi ikke mater dem vet jeg ikke, tror kanskje Marietta (the boss) vil gjøre det selv.

Vi rengjør omtrent fem enclosures hver dag, og det tar ganske lang tid. Tror vi er gruppa som må rengjøre mest hver dag, vi er hvert fall alltid ferdig sist. Men det gjør ikke noe, for jeg elsker dyrene gruppa mi har :-)
 

Så er det å fortsette å mate, her er the gay couple, Mighty and Delilah. Ja, Delilah er hankjønn forresten. Og han er gal. 

Og så mater vi de hundre-og-ørten kattene, men det var heller ikke så mye å ta bilde av. Vi bare går fra skål til skål over hele gården.
 

Men så, dere! Så er det tid for å fange gresshopper til baby-marekattene. 20 stykker. Og ja, det er like vanskelig som det høres ut som.
 

Men så blir marekattene veeeldig glade for det, da :-) Også ser jeg ut som en and.
 

Vi mater også marekatten Hakuna klokka tolv og fem, men jeg var ikke inne med henne i dag, så fikk ikke tatt noen bilder. Men hun er det søteste vesenet på jorda! Utenom Rocky da, selvsagt.
 

Til slutt mater vi vervetsene og bavianene når de er tilbake. Vervetsene får bare maten i en slags tunnel, men bavianene kan være en ganske møkkete affære. Alle seks hopper på deg og kaster restemat over alt for å få den beste maten. But it's all good :-)
 

Gruppa mi er som regel ferdig mellom halv ett og ett, og lunsj er klokka ett. Så vi har masse jobb på food prep, men jeg liker det veldig godt!
 

Noen ganger er det litt ventetid utenfor Lapa før lunsj. Summer er også med. Og Summer er forresten en drittunge, prøver alltid å stabbe (det eneste norske ordet jeg klarer å finne for det er "knivstikke", men det blir litt feil) folk med hornene sine.
 

Etter lunsj har vi fri til klokka tre, så da er det som regel playtime :-)

På med bavianklærne! Den t-skjorta er forresten helt ubeskrivelig møkkete, men jeg bruker den bare inne med dem. De har også revet shortsen min i filler, så jeg måtte starte med tights! Tommelopp :-)
 

Leker med Elvis og Lloydie :-) Det er de to minste bavianene, ikke de seks gruppa mi har ansvaret for. De er som små babyer, du bare kaster dem rundt og skriker og kiler og lager rare lyder og de elsker det. Og vi elsker dem :-) Dessuten er de ikke like brutale.
 

Fra halv to til tre bruker folk som regel enten å være inne med dyrene, slappe av på plenen, løpe ned til Village for å ta en dusj eller vaske klær eller lignende.
 Så er det tid for afternoon meeting under the tree. Her spiser vi kjeks og drikker juice/saft, og de som ikke er på food prep velger aktiviteter for resten av dagen. Som regel går det i caracal/baboon/vervet/baby meerkats walk. Food prep-folka bare fortsetter med afternoon feeding.
 

Og vi starter med Princess :-) Og litt diverse andre halv-ville hester.
 

Bare fordi det er koselig. Et halvt eselhode vi tilfeldigvis rusla forbi.
 

Her er the rabbit and the porcupine! Vet ikke navnene på dem enda, men vi har hvert fall akkurat fått ansvaret for dem.
 

Og så er det mating av baby-bavianene, vervetsene, Audrey og Lasse igjen. Pluss et par katter her og der.
 


Og baby-marekattene får kjøtt og melk :-)
 

Da er det bare igjen rengjøringa vi ikke rakk på morgenen, som regel ikke mye. Så er food prep over, klokka nærmer seg fem-seks og vi er klare for middag og deretter senga!
 


Og siden det var pølse snurret på en pinne til middag i dag måtte det dokumenteres! I tillegg til åtte poteter.
 

Følte dette var et veldig uinteressant innlegg, men det får ikke hjelpe. Ville bare vise hva en food prep-dag består av :-) Mange mennesker synes det er utrolig kjedelig, men jeg liker det veldig godt. Du får faktisk se hvordan det står til med dyrene og også være med å gjøre så de har det bra. Det er ganske slitsomt noen ganger, men det er verdt det :-) Føler meg alltid fornøyd når jeg er ferdig med food prep, for jeg vet jeg har gjort en god innsats.

Nå er det forresten snart bare to uker til jeg drar hjem! Det er ganske sykt!

Min bedre halvdel var også så snill at han påpekte et par feil i forrige innlegg. Hadde visst skrevet stjelt i stedet for stjålet, og klemme tur i stedet for klemme ut. Hahaha, den siste er jo bare latterlig, det er jo faktisk totning! Men ja, norsken min suger, jeg klarer ikke å snakke norsk lenger, i hvert fall ikke skrive. I det minste blir engelsken bedre :-)
Ingvild Ørland

Så utrolig fine dyr!

Ser kjempegøy ut det dere gjør!

dato: 24.05.2011 | tid: 23:21 | blogg: http://www.smiil.no
Maja

Porcupine heter pinnsvin på norsk:)

dato: 24.05.2011 | tid: 23:34
Marianned

Det ser utrolig gøy og spennende ut, må være herlig å jobbe så nært med så mange forskjellige dyr :)

dato: 25.05.2011 | tid: 10:32 | blogg: http://marianned.blogg.no
anna marita

det er så morsomt å lese om det du får oppleve!

dato: 25.05.2011 | tid: 11:40 | blogg: http://annamaritasbildeverden.blogspot.com
Linnea og Diego

Så fine bilder - og dyr! Er utrolig sjalu på dere, det hadde ikke akkurat gjort noe å oppleve det der...

dato: 25.05.2011 | tid: 12:16 | blogg: http://linneaogdiego.blogg.no
Gaute

Du er blitt brun! Jøsses! Søt er du nå uansett, lille venn:)

dato: 26.05.2011 | tid: 00:54 | blogg: http://bolighandel1.no
Karoline

Så flotte bilder! Det høres ut som du har det fint! :)

dato: 26.05.2011 | tid: 16:27 | blogg: http://karoliiine97.blogg.no/
Ingrid Thuv.

Så gøy:) fine bilder!:D

dato: 26.05.2011 | tid: 20:52 | blogg: http://www.ingridthuv.blogg.no
Frida

Spennende!

dato: 27.05.2011 | tid: 14:02 | blogg: http://livetertilstrekkeligvakkert.blogg.no/?c=1303676701
Siv

awwww, så skjønne dyr :')

dato: 27.05.2011 | tid: 20:01 | blogg: http://motionocean-siv.blogspot.com
IngvildS

Virker gøy og spennende å være der! :)

dato: 31.05.2011 | tid: 21:58 | blogg: http://ingvildSliv.blogg.no
Marte Sortland

Ser utrolig spennende ut! Utrolig skjønne dyr også :)

dato: 04.06.2011 | tid: 00:29 | blogg: http://somarte.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn

E-post:

URL:

Kommentar:
bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin


Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/28320697
hits